Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Παρασκευή 26.10.2012: Σχολική γιορτή για την επέτειο της 28 Οκτωβρίου 1940.

Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 η σχολική γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Τη γιορτή, την οποία παρακολούθησαν από κοινού οι μαθητές του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Ορμύλιας, επιμελήθηκαν οι φιλόλογοι του Γυμνασίου κα. Σαρίκου και κα. Μαλασιώτη με ομάδα μαθητών του Γυμνασίου και ο μουσικός κ. Μουστακίδης, επικεφαλής της χορωδίας του Γυμνασίου.
Μετά το πέρας του επετειακού αφιερώματος ακολούθησε η τελετή αναγόρευσης των σημαιοφόρων και παραστατών των δύο σχολείων και η επίδοση των αριστείων και βραβείων στους μαθητές των δύο σχολείων που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.
Η εκδήλωση έκλεισε σε συγκινητικό κλίμα αφού οι σύλλογοι καθηγητών των δύο σχολείων απένειμαν αναμνηστικό δώρο στον επί σειρά ετών θεολόγο του σχολείου κ. Παντελή Γιαχανατζή ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα, ολοκληρώνοντας πολυετή ευδόκιμο υπηρεσία στην εκπαίδευση. Για την απονομή δεν θα μπορούσε να υπάρχει καταλληλότερο πρόσωπο από τον μαθηματικό του Γυμνασίου κ. Όρη, ο οποίος συνδέεται με στενούς δεσμούς φιλίας με τον κ. Γιαχανατζή όχι μόνο λόγω του ότι υπηρέτησαν επί πολλά χρόνια ως συνάδελφοι και συνεργάτες αλλά και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι η γνωριμία τους κρατάει από τα εφηβικά τους χρόνια οπότε υπήρξαν, ως μαθητές Γυμνασίου, συμμαθητές!
Στη συνέχεια ο κ. Γιαχανατζής πήρε το λόγο ευχαριστώντας τους συναδέλφους του για την τιμή και απευθύνοντας παρενθέσεις και συμβουλές προς τους παριστάμενους μαθητές οι οποίοι με τη σειρά τους τίμησαν τον κ. Γιαχανατζή με θερμό, παρατεταμένο χειροκρότημα.  Η τελετή έκλεισε με την απονομή  ανθοδέσμης από τους σημαιοφόρους του Γυμνασίου στον κ. Γιαχανατζή και την αφιέρωση ενός τραγουδιού από την χορωδία του Γυμνασίου.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα: