Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο σχολείο

Η Παρασκευή 21-12-2012, τελευταία μέρα λειτουργίας του σχολείου, ήταν μια μέρα διαφορετική απ΄τις συνηθισμένες...

Το πρωί πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένος σχολικός εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Ορμύλιας ενώ στη συνέχεια οι μαθητές του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Ορμύλιας επέστερψαν στο σχολείο προκειμένου να παρακολουθήσουν μια πολύ όμορφη όπως αποδείχθηκε, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, η οποία αν και οργανώθηκε με μικρή προετοιμασία είχε μεγάλη επιτυχία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ανάγνωση του Χριστουγεννιάτικου μηνύματος του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής κ. Ταπανίδη.
Στη συνέχεια, έγινε επίδοση τιμητικών επαίνων στους μαθητές των δυο σχολείων που συμμετείχαν σε εσωτερικό διαγωνισμό ποίησης ο οποίος απεκάλυψε ...πολλά κρυμμένα ποιητικά ταλέντα! Μάλιστα αναγνώστηκαν τα ποιήματα  των μαθητών που διακρίθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις του διαγωνισμού. (Διεξοδικότερη αναφορά στα ποιήματα του διαγωνισμού θα υπάρξει σε μελλοντική δημοσίευσή μας).


Ακολούθως, ομάδα μαθητών της  Α΄ τάξης , υπό την εμπνευσμένη σκηνοθετική και σκηνογραφική καθοδήγηση του Θεολόγου του σχολείου μας κ. Βογιατζή,  παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία Χριστουγεννιάτικο θεατρικό δρώμενο - θεατρική μεταφορά του Χριστουγεννιάτικου διηγήματος του Λεο Μπουσκάλια «Ο άγγελος των Χριστουγέννων».

Σημειώνουμε ότι το ίδιο διήγημα, κατάλληλα διασκευασμένο, ηχογραφήθηκε  πρόσφατα με σκοπό να μεταδοθεί και ραδιοφωνικά στο European School Radio, το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο που λειτουργεί υπό την αιγίδα του υπουργείου παιδείας. Υπενθυμίζουμε ότι το Γυμνάσιο Ορμύλιας έχει πρόσφατα ενταχθεί στο δίκτυο συνεργαζόμενων σχολείων του European School Radio. [Παρενθετικά αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι η μετάδοση της εκπομπής στην οποία θα ακουστεί το δραματοποιημένο διήγημα είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 στις 11 το πρωί. Το μαθητικό ραδιόφωνο μπορείτε να ακούτε στον ιστότοπο http://blogs.sch.gr/esrblog/ ή επιλέγοντας το σχετικό εικονίδιο στην στον ιστότοπο του σχολείου.]
 
Ύστερα τη σκυτάλη πήρε το μουσικό σύνολο του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση του μουσικού μας κ. Μουστακίδης χαρίζοντάς μας υπέροχες μελωδίες.
(Για να τις ακούσετε "χτυπήστε" τους ακόλουθους δεσμούς)
 
https://dl.dropbox.com/u/19209059/Music/MOV09809.MPG
 

Τέλος, ομάδα μαθητών της Γ΄ Λυκείου ερμήνευσε δυο αυτοσχέδια πρωτότυπα τραγούδια και κατόπιν φρόντισε να δώσει στο εορταστικό κλίμα χαρακτήρα γλεντιού κλείνοντας με κέφι και χορό την όλη εκδήλωση.

Εκ μέρους των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Ορμύλιας ευχόμαστε σε όλους:
 ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ - ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ!