Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Διδακτικές επισκέψεις των μαθητών της Γ και της Β τάξης στο Πολεμικό Μουσείο και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή αντίστοιχα.

 
Την περασμένη Δευτέρα, 4/3/2013, οι μαθητές της Β΄ και της Γ΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν ενδιαφέρουσες διδακτικές επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη.
Η Γ΄ τάξη, ύστερα από μια σύντομη περιήγηση στην Πανεπιστημιούπολη, επισκέφθηκε το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα των συλλογών του μουσείου τα οποπία αναφέρονται στη νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία, συνδέοντας με τον τρόπο αυτό, την ύλη του μαθήματος που διδάσκονται στο σχολείο με συγκεκριμένες παραστάσεις και αντικείμενα του μουσείου. Τους μαθητές συνόδευσαν ο Διευθυντής του σχολείου Παναγιώτης Ιωαννίδης και οι καθηγητές Δημήτρης Βογιατζής και Ιωάννα Στοϊλίδου.

 

 
                                     
 
Οι μαθητές της Β΄ τάξης επισκέφτηκαν με τη σειρά τους, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Τεχνολογίας και της Οικιακής Οικονομίας, τις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θέρμη. Εκεί παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με την βιολογική γεωργία και τη βιολογική κτηνοτροφία, περιηγήθηκαν επίσης σε πρότυπες παραγωγικές μονάδες της σχολής όπως στη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων και στο οινοποιείο. Ξεναγήθηκαν στη βιβλιοθήκη / αναγνωστήριο και σε άλλους χώρους του ξεχωριστού αυτού εκπαιδευτηρίου. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές του σχολείου Χρήστος Όρης, Ιωάννα Χατζηδάκη και Γιάννης Μπόκιας ο οποίος και διδάσκει στο σχολείο τα μαθήματα της Τεχνολογίας και της Οικιακής Οικονομίας.
                                      




Οι διδακτικές επισκέψεις των δύο τάξεων ολοκληρώθηκαν επιτυχώς και οι μαθητές μετά από μια σύντομη στάση για φαγητό επέστρεψαν νωρίς το απόγευμα στην Ορμύλια.