Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

23-12-2013: Γιορτή Χριστουγέννων στο σχολείο με θεατρικά και μουσικά δρώμενα

Χθες ήταν η τελευταία μέρα πριν την έναρξη των σχολικών διακοπών των Χριστουγέννων και, όπως ήταν αναμενόμενο, το κλίμα στο σχολείο ήταν εορταστικό. Μετά τον προγραμματισμένο πρωινό εκκλησιασμό, πραγματοποιήθηκε στη σάλα του σχολείου μια πολύ όμορφη γιορτή η οποία περιλάμβανε θεατρικά και μουσικά δρώμενα.

Την έμπνευση και επιμέλεια του θεατρικού, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές και του γυμνασίου και του ΓΕ.Λ., είχε ο συνήθης ύποπτος θεατρόφιλος κ. Δημήτρης Βογιατζής (που πάντα ακούει με προσοχή τις σκηνοθετικές υποδείξεις του κ. Κουτσούρη) βοηθούμενος από την κα. Ιωάννα Στοϊλίδου και, ως προς τις εικαστικές παρεμβάσεις, από την κα. Δώρα Χάιδου. Πυρήνας της πλοκής του θεατρικού το οποίο έγραψε ο ίδιος ο κ. Βογιατζής ήταν ένας ευφάνταστος, εξαιρετικά επίκαιρος διάλογος ανάμεσα στις δύο εκδοχές του Αϊ-Βασίλη. Ο παραδοσιακός ασκητικός, Μέγας Βασίλειος (ερμηνευμένος από τον μαθητή της Α΄ Γυμνασίου Γιάννη Δεληάγγελο) διεξάγει έναν φανταστικό διάλογο με τον εκμοντερνισμένο Αϊ-Βασίλη, τον στρουμπουλό γελαστό κοκκινοσκούφη διανομέα δώρων των εμπορικών διαφημίσεων (ερμηνευμένο από τον μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου Δημήτρη Κυρομίτη). Ο πρώτος, ο παραδοσιακός Άγιος, με όλο το κύρος της αυθεντικότητά του, αμφισβητεί αρχικά την αξία του δεύτερου (του φανταστικού εμπορικού “Father-Christmas”) αλλά μετά την ανάγνωση δεκάδων (αυθεντικών) γραμμάτων παιδιών (τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε συλλεκτικό λεύκωμα των ΕΛΤΑ) τα οποία ανέγνωσαν εκ περιτροπής μαθητές των δύο σχολείων, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο φανταχτερός σφετεριστής του είναι και εκείνος χρήσιμος αφού δίνει κάποια χαρά στα παιδιά, έτσι αναιρεί τις αρχικές του επιφυλάξεις και του επιτρέπει να συνεχίσει να «καπηλεύεται» το όνομά του, εφόσον είναι για το καλό… Το δρώμενο έκλεισε με τον Αϊ-βασίλη να μοιράζει γλυκά (δωρεά των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων) στους μαθητές.
Το μουσικό σκέλος της γιορτής είχε ασφαλώς τη σφραγίδα του μουσικού, του κ. Παναγιώτη Μουστακίδη, ο οποίος παίζοντας το βιολί με τη γνωστή μαεστρία, κατάφερνε παράλληλα να διευθύνει την μικρή αλλά θαυματουργή ορχήστρα του γυμνασίου και την μεικτή χορωδία των δύο σχολείων, χαρίζοντάς μας θαυμάσιες μελωδίες: