Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Κοπή της βασιλόπιτας των καθηγητών.

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στο γραφείων των καθηγητών του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Ορμύλιας η καθιερωμένη κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας.
Τις ευχές για ευοίωνο 2014, με υγεία, πρόοδο, αισιοδοξία και θετική διάθεση, ακολούθησε η …αγωνία για το φλουρί, αφού, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, στο θέμα αυτό ακόμα και οι μεγάλοι γίνονται μικρά παιδιά…
Συνέβη λοιπόν το εξής εκπληκτικό: το φλουρί της βασιλόπιτας του Λυκείου έπεσε στον διευθυντή του Λυκείου, κ. Μεριβάνη (όπως ακριβώς και πέρσι!) παρότι, προκειμένου να απομακρύνει εκ των προτέρων κάθε πιθανή αμφισβήτηση για τη διαδικασία, άφησε όλους να διαλέξουν, παίρνοντας ο ίδιος το πιτάκι  που έμεινε τελευταίο, στο οποίο τελικά βρισκόταν το φλουρί!
Το φλουρί της βασιλόπιτας του Γυμνασίου έπεσε - και πάλι όπως ακριβώς και πέρσι (!) - στον μαθηματικό κ. Όρη, ο οποίος, διαλέγοντας, στη συνέχεια, για λογαριασμό του συλλόγου διδασκόντων του Γυμνασίου και το κομμάτι της «θεσμικής» βασιλόπιτας, αποδείχτηκε ιδιαίτερα γουρλής, τυχαίνοντας το φλουρί για δεύτερη φορά την ίδια μέρα (θα ήταν λοιπόν καλή ιδέα να αγοράσει και ένα λαχείο!)

 Άντε και του χρόνου.