Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Τηλεδιασκέψεις με συνεργαζόμενα σχολεία του εξωτερικού στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius.


Καθώς έχει ξεκινήσει η υλοποίηση της πολυμερούς ευρωπαϊκής σχολικής σύμπραξης Comenius με τίτλο: “Biodiversity Conservation: the only path to our survival", στην οποία συμμετέχει το σχολείο μας, θα σας ενημερώνουμε προοδευτικά για τις διάφορες δραστηριότητες που θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του έτους, στο πλαίσιο του προγράμματος.
Μια από αυτές τις δραστηριότητες είναι η οργάνωση ζωντανών τηλεδιασκέψεων μεταξύ των σχολείων προκειμένου να γνωριστούν οι μαθητές και όπως λέμε "να σπάσει ο πάγος" και αφού επέλθει εξοικείωση να είναι ευκολότερη η συνεργασία.
Πριν την έναρξη των σχολικών διακοπών των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκαν οι δύο τηλεδιασκέψεις: (α) την Τρίτη 17-12-2013 με το συνεργαζόμενο σχολείο της Τουρκίας και (β) την Πέμπτη 19-12-2013 με το συνεργαζόμενο σχολείο της Σλοβακίας (το οποίο θα επισκεφτεί αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου μας τον ερχόμενο Απρίλιο).
Κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων τραγουδήσαμε χριστουγεννιάτικα κάλαντα και άλλα τραγούδια και με τη σειρά μας ακούσαμε κάλαντα από τους μαθητές του σλοβακικού σχολείου και παρακολουθήσαμε παραδοσιακά μουσικά δρώμενα από τους μαθητές του τουρκικού σχολείου.

Θα υπάρξουν και άλλες τηλεδιασκέψεις το επόμενο διάστημα.
Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις τηλεδιασκέψεις: