Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Διδακτικές επισκέψεις της Β΄ και της Γ΄ τάξης στη Θεσσαλονίκη


Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 οι προγραμματισμένες διδακτικές επισκέψεις της Β΄ και της Γ΄  τάξης του σχολείου μας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και της Αισθητικής Αγωγής.
Ειδικότερα, η Β΄ τάξη μετέβη στο Μέγαρο Μουσικής προκειμένου να επισκεφθεί την πολύ εντυπωσιακή έκθεση κέρινων ομοιωμάτων που φιλοξενείται εκεί, ενώ η Γ΄ τάξη επισκέφθηκε το Πολεμικό Μουσείο με τις σημαντικές συλλογές του που περιλαμβάνουν πλούσια εκθέματα από τους αγώνες του Ελληνισμού στη νεότερη εποχή, από την περίοδο της ελληνικής επαναστάσεως και μετά.
Στη συνέχεια, οι μαθητές και των δύο τάξεων επισκέφθηκαν τον Λευκό Πύργο και περιηγήθηκαν στο εσωτερικό  του μνημείου, που φιλοξενεί διαδραστικές παρουσιάσεις της πολυκύμαντης ιστορίας της πόλης της Θεσσαλονίκης μέσα στους αιώνες.
Η εκδρομή έκλεισε με μία μικρή περιήγηση στην κοντινή πλατεία Ιπποδρομίου με τα σημαντικά μνημεία της Ρωμαϊκής περιόδου.

Τους μαθητές συνόδεψαν ο διευθυντής Παναγιώτης Ιωαννίδης και οι  καθηγήτριες του σχολείου κ.κ. Σαρίκου, Νάτσιου, Μαλασιώτη, Μισιχρόνη και Χάιδου.
Aκολουθούν μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες:
Μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

 


Από την επίσκεψη της Γ΄ τάξης στο πολεμικό Μουσείο





 
Από την επίσκεψη της Β΄ τάξης στην έκθεση κέρινων ομοιωμάτων













 
Από την επίσκεψη των δύο τάξεων στον Λευκό Πύργο