Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Διδακτική επίσκεψη της Α΄ τάξης στη Θεσσαλονίκη.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την περασμένη Πέμπτη (27-02-2014) η προγραμματισμένη διδακτική επίσκεψη της Α΄ τάξης του σχολείου μας με πρώτο προορισμό την Ι.Μ. Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης (όπου βρίσκεται ο τάφος του αγιορείτη πατρός Παϊσίου) και επόμενο προορισμό τον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Η διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από κοινού με την Α΄ και Β΄ τάξη του Λυκείου Ορμύλιας.  
Την  εκδρομή συνόδευσαν, από πλευράς γυμνασίου, ο διευθυντής, Παναγιώτης Ιωαννίδης και οι θεολόγοι Δημήτρης Βογιατζής και Αικατερίνη Χαραλαμπίδου. Είχαμε τη μεγάλη χαρά να βρίσκεται μαζί μας και ο επί σειρά πολλών ετών θεολόγος του σχολείου μας, ο αγαπητός συνάδελφος Παντελής Γιαχανατζής, ο οποίος προσφέρθηκε και ανέλαβε το κύριο βάρος της ξενάγησης στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου καθώς και στην κρύπτη (υπόγειο χώρο όπου κατά την παράδοση μαρτύρησε ο Αγ. Δημήτριος) καθηλώνοντας με τις ιστορικές πληροφορίες και την γλαφυρότητα των περιγραφών του τους μαθητές.
Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν το χώρο της ρωμαϊκής αγοράς της Θεσσαλονίκης και να πορευθούν - πεζή, καθώς βοήθησε ο αίθριος καιρός - μέσω της πλατείας Αριστοτέλους στην παραλία της Θεσσαλονίκης και κατόπιν στην πλατεία Ναβαρίνου, όπου περιηγήθηκαν στα σημαντικά ρωμαϊκά μνημεία που βρίσκονται εκεί: από το χώρο του ρωμαϊκού ιπποδρόμου και τα ερείπια του ανακτορικού συγκροτήματος του αυτοκράτορος Γαλερίου μέχρι το θριαμβικό τόξο του Γαλερίου (Καμάρα) και τη Ροτόντα.

Ακολουθούν μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες: