Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Επετειακές εκδηλώσεις 28ης Οκτωβρίου στην Ορμύλια.

Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του ηρωικού «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 με τη συμμετοχή των σχολείων στην καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο ηρώο και τέλος την μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Ορμύλιας, ενώπιον πλήθος κόσμου και των τοπικών αρχών.
Την παραμονή πραγματοποιήθηκε στο σχολείο γιορτή–αφιέρωμα στο έπος του ’40 την οποία επιμελήθηκε ομάδα καθηγητών και μαθητών του Λυκείου και πλαισίωσε η χορωδία του Γυμνασίου με την καθοδήγηση του κ. Μουστακίδη.
Προηγουμένως πραγματοποιήθηκε η αναγόρευση των σημαιοφόρων και των παραστατών των δύο σχολείων καθώς και η επίδοση των αριστείων και των βραβείων προόδου στους μαθητές, βάσει των αποτελεσμάτων της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.
Το κλείσιμο της εκδήλωσης επεφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη: την παρουσία της κας Ιωάννας Χατζηδάκη, καθηγήτριας Αγγλικών του Γυμνασίου Ορμύλιας επί σειρά ετών, η οποία προσφάτως συνταξιοδοτήθηκε. Η κ. Χατζηδάκη  δέχτηκε αναμνηστικό δώρο από τους συναδέλφους της, το οποίο παρέλαβε από τα χέρια του παλαιού θεολόγου του σχολείου κ. Παντελή Γιαχανατζή, ο οποίος χαριτολογώντας την καλωσόρισε …στο club των συνταξιούχων. Η κα Χατζηδάκη παίρνοντας το λόγο ευχαρίστησε τους παλιούς της συναδέλφους, χαιρέτισε τους μαθητές και βρήκε την ευκαιρία να μοιραστεί μαζί τους κάποιες σκέψεις - αποστάγματα της εμπειρίας απ’ τον χώρο της εκπαίδευσης.