Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Hμερήσια εκπαιδευτική εκδρομή της Γ τάξης σε Αμφίπολη, Αλιστράτη και Καβάλα



Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 η Γ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή.
Πρώτος σταθμός της εκδρομής ήταν η Αμφίπολη του νομού Σερρών που έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα λόγω του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που συγκεντρώνουν οι εκεί διεξαγόμενες ανασκαφές σε μεγάλης σπουδαιότητας αρχαίο ταφικό συγκρότημα. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι βέβαια μη επισκέψιμος για το κοινό, αφού οι ανασκαφές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Επισκεφτήκαμε όμως το αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης στο οποίο παρά το σχετικά μικρό μέγεθός του, εκτίθενται σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα από τις ανασκαφές που διεξάγονται εδώ και πολλά χρόνια στην ίδια περιοχή.


 


 
Δεύτερος σταθμός της εκδρομής ήταν το περίφημο σπήλαιο της Αλιστράτης που βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Πρόκειται για ένα σπήλαιο με μεγάλο γεωλογικό και σπηλαιολογικό ενδιαφέρον, που περιλαμβάνει μοναδικής ομορφιάς σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε πολύ μεγάλη έκταση υπόγειων γεωλογικών  σχηματισμών.



Τελικός προορισμός ήταν η πόλη της Καβάλας με το λιμάνι και την όμορφη παλιά πόλη όπου βρίσκονται οι περίφημες «Καμάρες», το μεσαιωνικό κάστρο και μνημεία του οθωμανικού παρελθόντος (Ιμαρέτ, οικία Μωχάμετ Άλη, κλπ). Δυστυχώς ο πολύ κακός καιρός (δεν σταμάτησε να βρέχει!) περιόρισε την δυνατότητα περιηγήσεων στην πόλη. Ελπίζουμε σε επόμενη εκδρομή να σταθούμε λιγότερο άτυχοι…