Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Συμμετοχή και διακρίσεις μαθητών της Ορμύλιας σε σχολικούς διαγωνισμούς. (Δελτίο Τύπου)



Μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Ορμύλιας έλαβαν πρόσφατα μέρος σε πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς, καταλαμβάνοντας αξιόλογες θέσεις στην κατάταξη, μεταξύ πολλών σχολείων που συμμετείχαν.
Πιο συγκεκριμένα, ομάδα μαθητών του ΓΕ.Λ. Ορμύλιας αποτελούμενη από τους: Γκανάτσιου Χριστιάνα, Καραγκιοζά Ιωάννη και Ματσιώρη Γεώργιο, συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών, που αποτελεί προκριματική διαδικασία για τον ετήσιο ευρωπαϊκό μαθητικό θεσμό EUSO 2017.  Οι παραπάνω μαθητές του ΓΕ.Λ. Ορμύλιας έλαβαν την πρώτη θέση μεταξύ των ομάδων των Λυκείων της Χαλκιδικής κατά τον προκριματικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΦΕ Πολυγύρου το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο σύνολο για τις δραστηριότητες στη Φυσική, Χημεία και Βιολογία. Κατόπιν τούτου η ομάδα συμμετείχε στους πανελλήνιους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στις 28-1-2017, στους οποίους συμμετείχαν δημόσια, πειραματικά και ιδιωτικά σχολεία.  Εκεί η ομάδα του ΓΕ.Λ. Ορμύλιας έλαβε  την 2η θέση στη Βιολογία, την 4η θέση στην Φυσική και την 7η θέση συνολικά.
Το Γυμνάσιο Ορμύλιας με τη σειρά του, συμμετείχε στο διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης που διεξήχθη στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2017 στο Κολλέγιο «Ανατόλια» της Θεσσαλονίκης, με τρεις τριμελείς ομάδες, μία εκ των οποίων, αποτελούμενη από τις μαθήτριες της Β΄ τάξης : Δημητρίου Αγγελική, Συκιώτη Παναγιώτα και Αμπάζι Ιωάννα, κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς καταλαμβάνοντας τελικά την 9η θέση μεταξύ 105 συνολικά σχολείων.  Ο διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης  αποτελεί μία εκπαιδευτική δραστηριότητα που βασίζεται στην αντίληψη και την ορθολογική σκέψη με στόχο την επίλυση μαθηματικών και λογικών γρίφων, χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και στους δύο μαθητικούς διαγωνισμούς οι μαθητές του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Ορμύλιας χρειάστηκε να αναμετρηθούν με αντίστοιχες ομάδες σχολείων με πολύ μεγάλη εμπειρία συμμετοχής σε ανάλογους μαθητικούς διαγωνισμούς, στοιχείο που καθιστά ακόμα πιο σημαντικές τις διακρίσεις των μαθητών μας κατά την πρώτη τους συμμετοχή στους συγκεκριμένους διαγωνισμούς.
Οι σύλλογοι διδασκόντων του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ Ορμύλιας συγχαίρουν θερμά τους μαθητές για την συμμετοχή και την διάκρισή τους καθώς και τους καθηγητές-μέντορές τους που φρόντισαν για την προετοιμασία των μαθητών στον ελάχιστο χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους πριν τους διαγωνισμούς και συγκεκριμένα την κ. Λεδάκη Αννα (φυσικός), τον κ. Μπόκια Ιωάννη (χημικός μηχανικός/μαθηματικός) και τον κ. Οικονομούδη Ιωάννη (βιολόγος) που προετοίμασαν τους μαθητές του Λυκείου και τους μαθηματικούς του Γυμνασίου: κ. Μισιχρόνη Αλεξάνδρα, κ. Μπόκια Ιωάννη και κ. Καραγιάννη Κοσμά που προετοίμασαν τους μαθητές του Γυμνασίου.
Και εις ανώτερα!
Εκ μέρους των Συλλόγων Διδασκόντων του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ Ορμύλιας,
    Ο Δ/ντής του ΓΕ.Λ.            Ο Δ/ντής του Γ/σίου
             
                Κων/νος  Μεριβάνης         Παναγιώτης Ιωαννίδης