Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Συμμετοχή αντιπροσωπείας του Γυμνασίου Ορμύλιας στους μαθητικούς αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας με τίτλο: «Η γλώσσα μου … ο κόσμος μου».


Την περασμένη Τετάρτη, 29-03-2017, πραγματοποιήθηκε η β΄ φάση των μαθητικών αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γυμνασίων Περιφ/κής Δ/νσης Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο: «Η γλώσσα μου … ο κόσμος μου», τους οποίους διοργανώνει το περιοδικό «Φιλόλογος» σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Φιλολόγων της Περ/κής Δ/νσης Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην β’ φάση του Διαγωνισμού - που πραγματοποιείται για πρώτη φορά - συμμετείχαν δώδεκα Γυμνάσια της ΠΕ Χαλκιδικής, το καθένα από τα οποία εκπροσωπήθηκε από πενταμελή ομάδα μαθητών/τριών συνοδευόμενη από δύο συνοδούς φιλολόγους που είχαν τον ρόλο των συνδέσμων για λογαριασμό κάθε σχολείου. Επρόκειτο για διαγωνιστική διαδικασία, η επιτυχία στην οποία εξαρτήθηκε από το ομαδικό πνεύμα και τις συλλογικές δεξιότητες των μαθητών/τριών που συμμετείχαν.

Η φάση αυτή των αγώνων, σε επίπεδο Π.Ε. Χαλκιδικής, φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Πολυγύρου, φιλόλογοι του οποίου συγκρότησαν την κριτική επιτροπή που βαθμολόγησε τις απαντήσεις των μαθητικών ομάδων στα κοινά θέματα. 

Το Γυμνάσιο Ορμύλιας εκπροσωπήθηκε στους αγώνες από πενταμελή ομάδα που προέκυψε μετά την α΄ φάση του διαγωνισμού (ενδοσχολική), αποτελούμενη από τους:

1.      Φωτιάδου Ειρήνη (Γ΄ τάξη)
2.      Βουρβουτσιώτη Γεώργιο (Γ΄ τάξη)
3.      Δημητρίου Αγγελική (Β΄ τάξη)
4.      Μαρδά Μαρία (Γ΄ τάξη)
5.      Παυλούδη Σωτηρία (Γ΄ τάξη)

Τους μαθητές συνόδευσαν, ως σύνδεσμοι για λογαριασμό του σχολείου,  ο Δ/ντής Ιωαννίδης Παναγιώτης και η φιλόλογος Σαρίκου Αναστασία, που ανέλαβε το κύριο βάρος της προετοιμασίας των μαθητών.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Ορμύλιας συγχαίρει θερμά τους μαθητές που εκπροσώπησαν το σχολείο, καταλαμβάνοντας την 4η θέση μεταξύ των 12 Γυμνασίων που συμμετείχαν, συγκεντρώνοντας πολύ καλή βαθμολογία.

Για την ιστορία, την πρώτη θέση κατέλαβε το Γυμνάσιο Ν. Καλλικράτειας, ακολουθούμενο από το 1ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών.
Και εις ανώτερα!