Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Συμμετοχή του Γυμνασίου Ορμύλιας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού "Καν΄το ν' ακουστεί 2017".

Μία από τις πιο δημιουργικές δραστηριότητες της φετινής χρονιάς για το σχολείο μας ήταν η συμμετοχή ομάδας μαθητών του Γ2 τμήματος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού "Καν΄ το ν' ακουστεί 2017" στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο πανελλήνιο δίκτυο σχολικού ραδιοφώνου European School Radio, με την υποβολή πρωτότυπου τραγουδιού με αυτοσχέδιους στίχους και μουσική.
Το τραγούδι με τίτλο «Κλείστε τα άψυχα κουτιά» (που μπορείτε να ακούσετε στη συνέχεια) ξεκίνησε από μία αρχική ιδέα της μαθήτριας του Γ2 Μπετσόκου Ρεβέκας την οποία επεξεργάστηκε σε επίπεδο στίχων ο διευθυντής του σχολείου Παναγιώτης Ιωαννίδης και σε επίπεδο μουσικής σύνθεσης ο καθηγητής μουσικής του σχολείου Παναγιώτης Μουστακίδης. Η κεντρική φωνή στην ηχογράφηση ανήκει στην Ρεβέκα Μπετσόκου, την οποία πλαισιώνει ομάδα συμμαθητών της του Γ2 τμήματος.   
Οι στίχοι αναφέρονται στην αποξένωση στην οποία οδηγεί τους νέους ανθρώπους η κυριαρχία της σύγχρονης τεχνολογίας που έχει περιορίσει την επικοινωνία των ανθρώπων μέσω των κινητών τηλεφώνων και των κάθε είδους οθονών…

Το τραγούδι:



Οι στίχοι:
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΨΥΧΑ ΚΟΥΤΙΑ!

Πώς γίναμ’ έτσι τώρα;
κάποτε παίζαμε κρυφτό,
σε πάρκα, σε μπαλκόνια…
τώρα μιλάς στο κινητό
γι’ άλλα «δεν  έχεις ώρα»…

[Ρεφρέν]: Η σκέψη γυρίζει σε ξένοιαστα χρόνια
με γλέντια, παιχνίδια, με γέλια αθώα,
χωρίς οθόνες και κινητά
- κλείστε τα άψυχα κουτιά!

Πώς γίναμ’ έτσι τώρα;
κάθε παιχνίδι χάθηκε,
κι από μια πολυθρόνα,
σ’ οθόνες κοιταζόμαστε,
βλέμματα δίχως χρώμα…

[Ρεφρέν]:  Η σκέψη γυρίζει σε ξένοιαστα χρόνια
με γλέντια, παιχνίδια, με γέλια αθώα,
χωρίς οθόνες και κινητά
-κλείστε τα άψυχα κουτιά!


Η βεβαίωση της συμμετοχής του σχολείου στον διαγωνισμό: